Nieuwsbrief 4


Nieuwe Ronde Nieuwe Kansen

Na het helaas moeten afblazen van het Zwarte Zee Project eerder dit jaar zijn de voorbereidingen voor volgend jaar al weer in volle gang! Behoudens enkele aanpassingen zal het routeschema hetzelfde blijven.

Voorbereiding
Zondagmiddag 7 oktober gaan 400 Tilburgers fietsen voor het goede doel, geld ophalen voor Instituut Verbeeten, een instelling die geld inzamelt voor kankeronderzoek. Met fietsnummer 001 mag ik daarnaast trainen voor de reis van volgend jaar! Het evenement begint om 14:00 en duurt tot 18:00. Plaats is de Koepelhal, NS Plein 5 te Tilburg. Komt allen!

Meer informatie: http://www.tilburgspint.nl/

Over het project

Op 22 juni 2013 vertrek ik naar Roemenië om in 11 weken rond de Zwarte Zee te fietsen. In het totaal een rit van bijna 7000 km. Naast aandacht voor de aan deze zee gelegen landen en volkeren hoop ik een bijdrage te leveren aan een bijzonder project; Back to Bacąu! Ex dak- en thuislozen van de Nachtopvang uit Noodzaak Nijmegen (NuNN) zijn vanaf half juni in deze stad, ter grootte van Tilburg, bezig om samen met de bewoners van een der krottenwijken hun huizen op te knappen. Dit doen zij in samenwerking met Asociata Betania onder leiding van de Nederlander André Muit. Het ligt in de bedoeling in de buitenwijk een eerste festival te organiseren met Nederlandse en Roemeense bands.

Stichting
Om het een en ander in goede banen te leiden, het is inmiddels een groot project aan het worden, is de stichting No Borders opgericht! Voor deze stichting zijn we nog op zoek naar enthousiaste bestuursleden.

Presentaties
Tijdens mijn reis worden er wekelijks op maandagavond presentaties gehouden in Kaffee Lambiek aan het Wilhelminapark 66 te Tilburg. In samenwerking met in Nederland wonende vertegenwoordigers van de te bezoeken landen wordt door middel van muziek, informatie en hapjes telkens een land of bevolkingsgroep nader onder de aandacht gebracht. Middels een satellietverbinding zal ik live verslag doen van mijn wederwaardigheden. We zijn nog op zoek naar presentatoren die deze avonden met het bestuur en een team van redactieleden in goede banen willen leiden.

Producten
Eind volgend verschijnt een boek over deze bijzondere reis. Naast reisverslagen en foto’s wordt het boek verluchtigd met recepten uit de aangedane streken
Daarnaast zijn een aantal componisten enthousiast aan het werk om, door de reis geïnspireerd, composities te schrijven. De bedoeling is om van het resultaat een CD uit te brengen.

Overige informatie
Wil je meer weten over dit bijzondere project? Of wil je meewerken als bestuurslid of presentator. Ook als je denkt om op een andere manier een bijdrage te kunnen leveren horen we dit graag. Binnen enkele weken wordt er een rekening geopend.

Kijk op:
http://www.europareis.wordpress.com of bel naar 06 81758738
http://www.nunn.nl
Asociatia Betania (http://www.asociatiabetania.ro)

Dichter Sjon Brands gaf ons alvast een voorproefje:

Rondje Zwarte Zee
Vandaag even geen ijsvogeltjes,
oorlelletjes, calvados, nachtschade
of mooie benen meer, geen onbevlogen
balts door de ogen van een bioloog.

Vandaag een rondje Zwarte Zee,
op de fiets, zesduizend kilometer
stof en zand en Neanderthalers.

Mensen verbinden heet dat, mooi,
moedig zelfs, ach, ieder beestje
moet wat doen om weer een beetje
bij zichzelf uit te komen. Niet?

Goeie reis en hier en daar wat
wijsheid. Wát, nog een rondje?

Voor Gert,

© Sjon Brands, Kaapstad. zondag 11 maart 2012

Tot zondag!

Met fietsvriendelijke groet,

Gert

Plaats een reactie